dinsdag 23 augustus 2022

Het Romeinse veld

Gisterenavond was ik te laat bij de droogtraining. Ik had een geldig excuus. We aten thuis met de vanmorgen vertrokken Asturiaanse gasten pannenkoeken en het zou zelfs kunnen, dat ik de hele training moest laten schieten.

Daar ik alle slagen om de arm moest houden, had ik dit aan trainer Jos Drabbels laten weten, met daarbij de vraag, waar we zouden trainen. "Het Romeinse veld" luidde het antwoord.
Dus toen het Spaanse gezelschap om half 8 vertrok naar hun afspraak om met een sloep door de mooie Sleutelstad te varen, vertrok ik op de begintijd van de droogtraining van de IJVL naar het clubhuis van "Swift". Vandaar liep ik naar het Romeinse fort "Matilo".

Deze plek, waar het befaamde gezichtsmasker van "Gordon" is gevonden, speelt een belangrijke rol in het aanbevelenswaardige boek "Het Petrus mysterie" van Jeroen Windmeijer.
Toen ik daar aankwam, zat bijna de helft van de training er al op. Desondanks zaten er genoeg pittige oefeningen in, zodat het luie zweet eruit kon komen.
Kortom, het was de klassieke vraag: "Is het glas half vol of half leeg?'
Ik vond van half vol.

's Avonds, toen we thuis nog een potje "Regenwormen" speelden, kwamen alle varianten op dit dilemma voor: eerst was het glas vol, toen halfvol en tenslotte leeg.
Als sporter moet je per slot van rekening tot op de bodem gaan.

Geen opmerkingen: