maandag 15 augustus 2022

Geen PlanK, maar Plan B

Vanavond zouden voor de zoveelste keer dit seizoen de schaatsplanken op het programma van de droogtraining van de IJVL. Het gerommel in de verte beloofde niet veel goeds, maar bij Buienradar zouden de buien net ten oosten van Leiden langstrekken.
Om 7 uur fietste ik naar Jos Drabbels, met wie ik via het beruchte kruispunt Leidseweg-Haagweg naar "De Bult" fietste.

We openden de container met schaatsplanken alvast, maar dat was vergeefse moeite. Even later vielen de eerste druppels. Het begin van een pittige bui. Onder een afdakje stonden we droog, het is tenslotte een droogtraining. Daar hadden we een kwartier de tijd om met zijn zessen allerhande zaken te bespreken, zoals de bronzen medaille van IJVL-lid Laurine van Riessen bij het Europees kampioenschap op de wielerbaan.

Laurine, van harte gefeliciteerd. Dit hadden we na de doodsmak vorig jaar op de Olympische Spelen niet meer verwacht.

Toen de regen over zijn hoogtepunt heen was, vertrokken we onder de bezielende leiding van Kees Visschedijk naar Park "Cronesteijn". Hij was zo verstandig om naast de schaatsplanken een Plan B in elkaar gezet te hebben vanwege de kans op regen.

De nadruk van deze training lag op loopoefeningen met Steigerungen, tussensprintjes en het ouderwetse duurwerk. Daarnaast waren er schaatsstappen, schaatssprongen en wat beenspieroefeningen. Ook al was het geen PlanK, maar Plan B, Kees had een prima training in elkaar gezet met voldoende variatie!

Geen opmerkingen: