woensdag 3 augustus 2022

De waterlijn

Vanmorgen stonden we om 7 uur naars ons bed. Het was best aangenaam, dat de nachten niet al te warm verliepen.

Mijn vrouw fietste naar het Valkenburgse meer om te gaan zwemmen, ik liep de 2 kilometer er naar toe en deed daar aan de waterkant droogtrainingsoefeningen, terwijl Ada haar meters zwom in het vrij koude water. 

Dat deed zij echter wel aan de verkeerde kant van de lijn. Het waarschuwingsbord werd op niet mis te verstane wijze genegeerd.

Gelukkig bleef het zonder gevolgen, dat zij aan de verkeerde zijde langs de lijn in het water zwom. En u moet niet de vergissing maken om de lijn in het water te verwarren met de waterlijn. Want de woordenboeken hebben een heel andere definitie van waterlijn!
Na thuis gedoucht en ontbeten te hebben, vertrokken we naar de volkstuin, waar ik in en om de kas water gaf, waarna ik doorfietste naar "Odin" in Voorschoten.

Ik bracht de boodschappen thuis, waar ik het brood voor de lunch klaarmaakte. Daarmee fietste ik naar de volkstuin, waar ik op deze hete middag met Ada lunchte. De sluierbewolking zorgde ervoor, dat de hitte nog dragelijk was.

Om 2 uur fietste ik naar huis. Daar ontving ik een appje, dat de skeelertraining, die ik vanavond aan de G-schaatsers zou geven, vanwege de hitte was afgelast.
Nu ik wat meer tijd had, kon ik vandaag de bestelde biertjes bij "De Helianth" ophalen.

Ter ere van de start van de Vuelta a España in Utrecht had lokale brouwerij "De Leckere" een speciaalbiertje gemaakt: "CerVuelta".
Met een kleine voorraad fietste ik naar huis, waar ik langs het fietspad langs het spoor naar Utrecht zag, hoe een meeuw een Amerikaanse rivierkreeft verorberde. Deze invasieve exoot had tot nu toe nog geen natuurlijke vijand. 

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De meeuw verloor zijn linkervoet in de strijd, vermoedelijk boven de waterlijn.

Kreeften hebben immers scharen en zijn bereid om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Een lastig dilemma voor de Partij voor de Dieren: voor welk van deze dieren kiezen zij partij?
Bij mij schoot meteen een dier uit "Pluk van de Petteflet" van Annie M.G. Schmidt te binnen.

Karel met de houten poot!

Voor wie nog even wil weten, hoe dat verhaal was, deze video.

De meeuw, die zijn voet is verloren, is dringend op zoek naar Karel met de houten poot. Eenieder die informatie over zijn verblijfplaats heeft....

Geen opmerkingen: