woensdag 24 augustus 2022

De nul houden

Vanmorgen ging mijn vrouw naar haar oude school om vrijwilligerswerk in de bibliotheek te doen. Als rechtgeaard bibliothecaris kan ik daar natuurlijk geen enkel bezwaar tegen hebben. Sterker nog, ik fietste met haar mee. Nu de Spaanse gasten terug waren Asturias bracht ik Ada's oude fiets terug naar school.

Via een kleine omweg liep ik naar huis toe. Rond 9 uur was het al behoorlijk warm, vooral als je in de zon liep, dus ik hield het vandaag maar bij 5 kilometer. Ik zweette al genoeg.
Na de zoveelste was van de afgelopen dagen opgehangen te hebben, reed ik naar de Boerenmarkt, waar ik brood kocht, waarna ik doorreed naar de bouwplaats van Zwembad en IJshal "De Vliet".

In ruim een week tijd is men aardig de hoogte in gegaan. De contouren van de 250-meterbaan worden zo al aardig zichtbaar.

Thuisgekomen douchte ik om het zout van mijn huid te spoelen.

Na met een gieter planten in onze achtertuin water gegeven te hebben, lunchte  ik met mijn vrouw, waarna we zoveel mogelijk in de schaduw naar Den Haag fietsten.

Via de haven van Scheveningen reden we naar het eerste terras in de duinen: "Onder de watertoren".

Ada nam cappuccino met een brownie, ik een alcoholvrij Weizenbier en een carrotcake. Daarna fietsten we door de duinen naar de volkstuin, waar ik her en der wat water gaf, bramen en frambozen plukte. Dat deed ik ook met de 2 rode aardbeien, die ik in het aardbeienbed ontdekte!

Thuisgekomen stond de kilometerteller van vandaag op 62 kilometer. In Baskenland reden ze van Irun naar Bilbao de drievoudige afstand. De uitslag van deze heuveletappe in de Vuelta a España was zeer verrassend.


De Spanjaard Marc Soler won de etappe, de Fransman Rudy Molard reed Primoz Roglic uit de rode trui. 

Door de samenstelling van de grote kopgroep wist ik vandaag geen enkel punt te scoren bij Ploegleider.

Bij het voetbal heb je het goed gedaan, als je er in slaagt om de nul te houden. Bij Ploegleider ligt dat toch een tikkeltje anders....


Maar wat zou het fijn zijn, als we bij de almaar stijgende temperaturen er in zouden slagen, om een paar jaar op rij de nul te houden, zodat we niet vrijwel het hele jaar (veel) te hoge temperaturen hebben voor de tijd van het jaar!

Geen opmerkingen: