zaterdag 20 augustus 2022

Vueltaloop

Vandaag was de tweede etappe van de Vuelta Holanda 22. Joop Zoetemelk huldigde het standpunt, dat de Tour in bed wordt gewonnen. Welnu, daaraan voldeed ik vandaag volledig. Gisteren lag ik om half 12 in bed en sliep vrijwel meteen. Om 7 uur vanmorgen werd ik wakker.

Nog nagenietend van de prachtige openingsdag van de Ronde van Spanje werkte ik dit blog voor het ontbijt met onze Asturiaanse gasten bij. Daarna ging ik met Ada de wekelijkse boodschappen doen bij "De Helianth". 
Met zijn zessen togen we naar mijn schoonouders, waar we gezellig koffie en thee dronken met een vruchtenschelp. Mijn vrouw ging naar de volkstuin, het Spaanse gezelschap ging in de Sleutelstad boodschappen doen voor de terugreis, terwijl ik thuis at en alvast het brood voor Ada klaarmaakte.
Na nog een klein ritje van 10 kilometer trok ik mijn sportkleding aan en liep een rondje van 7 kilometer in aangename temperaturen.

Na me gedoucht te hebben, kon ik naar de spannende finale van de Vuelta-etappe van 's-Hertogenbosch naar Utrecht kijken. Bekend terrein voor Ada en mij. We hebben er heel vaak gefietst en de Grebbeberg en de Amerongse berg met enige regelmaat beklommen.

Alleen snelheden van meer dan 60 kilometer per uur zijn voor ons te hoog gegrepen. Derhalve hebben wij meer tijd om van de mooie natuur te genieten.
De helaas weer door valpartijen ontsierde sprintetappe werd gewonnen door de Ier Sam Bennett, terwijl Limburger Mike Teunisse de rode trui overnam van zijn ploeggenoot Robert Gesink.

En als kersen op de taart draagt Julius van den Berg de bolletjestrui en was de prijs van de strijdlustigste renner voor Jetze Bol .
Kortom, voor Nederlanders was er weer veel te genieten in deze Vuelta Holanda, die de provincies Noord- en Zuid-Holland volledig overslaat....

Geen opmerkingen: