donderdag 29 september 2022

Evelien

Gisteren was het de laatste werkdag van mijn voormalige collega Evelien. Ik had een uitnodiging gekregen voor het afscheid.

Ik fietste naar filiaal Hoornes/Rijnsoever, waar ik vele jaren samengewerkt heb met Evelien. Daarnaast zat ik 46 jaar geleden in klas 1C op de Frederik Muller Akademie.  In 1976 hadden we als studenten ook al niet veel te makken, hetgeen Vader Abraham inspireerde tot zijn "In de C-klasse".

In haar studentenjaren woonde Evelien in Purmerend. Nu zij na 44 jaar gewerkt te hebben bij de Openbare Bibliotheek in Katwijk afscheid neemt, beleven we tijden van enorme inflatie. Als afscheidscadeau had ik wat noodvoorraad in gedachten. Daar Purmerend vlak bij West-Friesland ligt, kwam ik uit bij West-Friese korstjes.

Tijdens de 36 jaar samenwerking hadden we regelmatig een herhalingscursus Levensreddende handelingen. Een terugkerende oefening was de stabiele zijligging. Maar hoe leg je een stabiele vrouw in een stabiele zijligging?

Daarnaast kwam ik haar regelmatig tegen bij koorprojecten, waarbij we samen konden zingen. Derhalve had ik een reep met veel noten bij me: hele noten, halve noten, kwartnoten, achtste noten en alles wat er tussenin zat.

Altijd handig als je op weg gaat naar nieuwe avonturen.

Ik wens haar veel geluk bij deze nieuwe levensfase. Dat Vrouwe Fortuna maar aan haar zijde mag blijven, hetgeen we samen ook zongen.

Geen opmerkingen: