maandag 16 januari 2023

Blauwe maandag

Deze maandag is uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van 2023 en heeft als titel "Blue monday" meegekregen.

Waarom moet het weer in het Engels? Waarom noemen we het niet gewoon blauwe maandag?
Deze dag zou deprimerend zijn, omdat de goede voornemens voor het nieuwe jaar al in het slop zijn geraakt en het nog heel lang duurt, voor het weer vakantie is. 

Mijn vrouw heeft een probaat middel bedacht hiertegen: "Ik heb elke dag goede voornemens!" 

Dit betekent niet, dat iedere dag een perfecte dag voor haar is. Ze is immers wel met mij getrouwd....

Qua weer was het vandaag in ieder geval niet perfect te noemen.

Dat paste helemaal bij de kletsnatte start van januari, waarin al meer neerslag is gevallen dan normaal in de hele maand.

In regenkleding gehuld fietste ik naar de Leidse IJshal, waar ik les zou geven aan de beginnersgroep. Deze bestond vandaag uit twee vrouwen.

Het grote voordeel van een kleine groep is, dat je écht maatwerk kunt leveren. Dat één van de vrouwen al voor de vierde keer les van mij kreeg en de ander een echte nieuwkomer was, maakte niet uit. De oefeningen die ik geef zijn zeer basaal. Druk op de hiel, het boven het standbeen komen, rustig zijwaarts afzetten en diep zitten op de juiste manier.
Beide schaatssters reden aan het eind van de les beter dan aan het begin en beiden stapten met een goed gevoel na een uur van het ijs af. Hoezo, blauwe maandag?

Na de koffie, thee en warme chocolademelk fietste ik naar huis. In de regen. Daar ik toch al nat was, bracht ik het groente- en fruitafval naar de volkstuin. Daar kon ik de optelsom van kletsnatte dagen met eigen ogen aanschouwen.

Thuisgekomen trok ik de regenkleding uit en ging ik even warmlopen.

Geen opmerkingen: