vrijdag 27 januari 2023

Invalbeurt

Na een vrij frisse start fietste ik na het ontbijt naar de Leidse IJshal, waar ik als invaller schaatsles ging geven aan de beginnersgroep.

Het was beduidend drukker op de baan dan op maandagmorgen.

"The Easybeats" wisten dat een kleine 6 decennia geleden al.
De beginnersgroep bestond uit 5 personen. Uiteraard begon ik weer met het schaatsen met druk op de hiel. Dit achterop zitten is de basis van een goede schaatstechniek. Daarna gingen we naar het boven het standbeen komen om tenslotte de zijwaartse afzet tevoorschijn te halen. Na de eerste les gleed het kwintet een stuk langer door na iedere afzet. De invalbeurt was goed verlopen.

Na de thee fietste ik naar "Odin" om de fruitvoorraad aan te vullen, waarna ik op weg naar de volkstuin poolshoogte ging nemen hoe de revalidatie van onze trainingsmaat vorderde. Het gaat de goede kant op.

Op de volkstuin lunchte ik met Ada, waarna ik thuis wat zaken rond Bavarian curling regelde. 
Om half 4 fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet. Ada's fiets was klaar. Na betaald te hebben fietste ik op haar fiets naar huis, waarna ik terug wandelde naar Noord-Hofland om mijn eigen fiets te halen.

Vanaf de fietsenmaker reed ik naar de Leidse IJshal, waar ik voor de tweede keer vandaag mijn schaatsen aantrok. Ditmaal voor de kinderen van de IJVL. Een deel van de oefeningen was een herhaling van afgelopen woensdag. Een gedeelte was anders. Ik kijk altijd naar waar de kinderen aan toe zijn. Dat zorgt dus voor deels andere oefenstof.
Tamelijk rozig kwam ik om 7 uur thuis. Tweemaal een uur lesgeven in de koude IJshal om daarna 35 kilometer weg te trappen in temperaturen, die net zo laag waren, gaan niet geheel onopgemerkt voorbij.

Geen opmerkingen: