woensdag 4 januari 2023

Geld speelt geen rol

Gisteren fietste ik op de terugweg van de schaatslessen in de Leidse IJshal via de Oostvlietweg. Daar zag ik dit tot tevredenheid stemmend tafereel.

Het weer was een stuk aangenamer dan vandaag.

Het was voor de zoveelste keer een kletsnatte dag.


Daarnaast was het stormachtig weer.

Als een "Rider on the storm" fietste ik naar de Leidse IJshal, waar vandaag 93 kinderen op de schaatslessen afgekomen waren.

Mijn groep op de binnenbaan bestond uit 12 kinderen, waarbij ongeveer de helft al eerder in mijn groep gezeten had. In het begin deed ik de basisoefeningen, die je eigenlijk iedere les wel terug kunt laten komen. 

Halverwege kreeg ik een briljante ingeving. 
"Halverwege de baan ligt een euro. Die gaan we oprapen", zei ik.

Op de terugweg lag er nog eentje.

Daarna heen en terug 2 euromunten, daarna zelfs 3 en tot slot lag de vloer bezaaid met euro's. Dit hield in, dat de kinderen heen en terug zeer diep moesten zitten.
Met een zware zak vol geld op de rug gingen we gebukt heen en weer naar de bank. Maar helaas, er was een rover, die op het geld uit was.

Deze rol nam ik op me. Met eerst 3 tellen voorsprong, daarna 2 en tenslotte slechts 1 tel moesten de kinderen de overzijde veilig zien te halen. Ze moesten dus op hun tellen passen!

Bij de bank aangekomen moest eerst de kluis worden geopend via een draaischijf, waarna de kluisdeur naar je toe werd opengetrokken.
De geldzak werd goed uitgeschud, zowel heen als terug. Jammer, dat er zoveel munten de kluis uit waren gerold. Deze moesten heen en terug de kluis ingeschoven worden met de handen op het ijs.
De kluisdeur werd gesloten en op slot gedraaid. Dat was wel zo veilig.

Aan de veiligheid besteedde ik aan het slot ook nog aandacht. Bijna alle kinderen hadden in december op natuurijs geschaatst. Ik deed voor, hoe je iemand veilig uit een wak kunt halen.
Na afloop dronken we met het trainerscorps in de kantine een kop koffie, warme chocolade of thee, hetgeen we ons konden veroorloven dankzij de ontvangen consumptiebon voor een uur schaatsles.

Waaruit eens en temeer blijkt: geld speelt geen rol!

Geen opmerkingen: