donderdag 5 januari 2023

Armzwaai

Het verschil tussen de maximum- en de minimumtemperatuur was vandaag minimaal te noemen.

Vanmiddag piekte de temperatuur bij KNMI-meetpunt Voorschoten op 11,4 graden Celsius. Vanmorgen was de laagste temperatuur slechts 2 graden minder.

In de Leidse IJshal, waar ik voor de vierde dag op rij schaatsles gaf aan kinderen, was het slecht 5 graden. Maar ja, een lage temperatuur hoort nu eenmaal bij schaatsen.
Er waren 70 kinderen afgekomen op de dagelijkse schaatsinstuif in de Kerstvakantie. Daarvan kwam een twaalftal in mijn groep op de binnenbaan.

Na een minuut of 10 besteed te hebben aan het sluiten van de benen, was de hoofdmoot van de les de armzwaai in al zijn vormen. Dat kon ook, omdat mijn groep vooral bestond uit nieuwe kinderen.
Het laatste kwartier verlieten we de binnenbaan en konden de kinderen ervaren, dat je de bocht uit vliegt als je dan je linkerarm gebruikt voor de armzwaai.

Na de leuke les schaatste ik met Henk Distelvelt nog een rondje of 10 in hoger tempo uit, waarna we koffie, thee en warme chocolade dronken met de andere trainers.
Het was buiten zonnig weer, dus een stukje omrijden was geen straf. Via Zoeterwoude en het weer geopende fietspad bij "'t Vogelhoff" naar de Ooostvlietweg en langs de Korte Vliet naar de Stevenshof.

Na thuis geluncht te hebben met mijn vrouw liep ik om half 3 naar de volkstuin. Daar dronken we samen een kop thee, waarna ik weer naar huis toe liep. Heen was het 3,5 kilometer, terug 4. De eerste loop van 2023 zat erop. Gevoegd bij ruim een uur schaatsen en 23 kilometer fietsen was het een sportieve en gevarieerde dag geworden.

Geen opmerkingen: