zondag 8 januari 2023

Verjaardag in de Buitenkaag

Zondagmorgen luisteren we graag naar Vroege vogels. Feitelijk is het de enige dag in de week, dat we er zelf niet zo vroeg uit hoeven. Wat dat aangaat, is het voor ons vaak een rustdag.

Na het ontbijt stapten we om 10 uur op de fiets om via Oegstgeest naar de Buitenkaag te fietsen. Onze zwager Cor was 80 jaar geworden en met alle broers en zussen met aanhang was het in de kamer meteen volle bak. Mijn moeder zou vroeger gezegd hebben: "Er gaan veel makke schapen in een hok."

Wat dat aangaat ben ik natuurlijk een schoolvoorbeeld: makker dan mij vind je ze niet....
Op de heenweg was het nog vrij fris.

Met de wind in de rug schoten we lekker op.

Er zijn wel eens jaren geweest, dat ik op de schaats naar de verjaardag van Cor gegaan ben. Maar dat zat er met de huidige winterse "hittegolf" niet in.

Om 11 uur waren we bij de Tachtiger, drie uur later vertrokken we in wat warmer weer richting Sleutelstad, waar ik om 3 uur aanwezig was om in de Leidse IJshal een groep horecamensen te begeleiden bij het Bavarian curling. De 18 deelnemers hadden een gezellig uur op de drukke baan tijdens het discoschaatsen. En daar doen we het voor!

Thuisgekomen kon ik nog net het slot van de 10 kilometer zien. Patrick Roest kroonde zich in een rechtstreeks duel met de jonge Noor Sander Eitrim tot Europees kampioen allround.
Noorwegen is weer helemaal terug op het hoogste podium. We kunnen het komende decennium weer mooie duels tussen Nederland en Noorwegen tegemoet zien!

Geen opmerkingen: