maandag 13 januari 2014

Deelnemerslijst

Wie de deelnemerslijst van het Europees kampioenschap schaatsen bekijkt, treft daar verrassend veel Nederlandse namen aan. Naast de Nederlandse deelnemers Jan Blokhuijsen, Koen Verweij, Renz Rotteveel en Douwe de Vries was er ook een Belgisch duo aanwezig: de Vlamingen Bart Swings en Wannes van Praet.
Een wat bekendere naam was Bram Smallenbroek. Deze Schaatsoostenrijker is de opvolger van de Hagenees Marnix ten Kortenaar, die ruim 10 jaar geleden voor dit Alpenland uitkwam.

Daarnaast waren er nog 2 deelnemers met een Nederlandse naam, die echter geboren en getogen zijn in Scandinaviƫ. De eerste draait al wat langer mee: Fredrik van der Horst.

Zijn vader is, zoals de achternaam al verklapt, een Nederlander, maar als hij de genen van zijn grootvader heeft meegekregen, dan krijgen de Nederlanders daar in de toekomst nog het nodige mee te stellen. Zijn opa was de vorig jaar overleden schaatslegende Hjalmar Andersen, zeg maar de Noorse Ard Schenk van begin jaren '50.
De jongste deelnemer was de Zweed Nils van der Poel. De in Zweden geboren schaatser van Nederlandse afkomst presteerde twee jaar terug uitstekend bij de jeugd Olympische Spelen in Innsbruck en debuteerde voor een 17-jarige meer dan verdienstelijk.

Nederland mag dan een groot schaatsland zijn, niet alle Nederlandse namen rijden voor Nederland....

Geen opmerkingen: