woensdag 22 januari 2014

"Hebben ze je vrijgelaten?"

Na 's ochtends te hebben geschaatst met de "Krasse knarren" en 's middags te hebben gewerkt, ging ik 's avonds weer naar de Leidse IJshal.
"Vind je dat niet overdreven?", vroeg mijn vrouw aan de etenstafel, toen ik vertelde, wat mijn plannen voor de avond waren.
Ik vond van niet en fietste om 8 uur naar de Vondellaan. Daar aangekomen was de eerste begroeting, die ik hoorde: "Hebben ze je vrijgelaten?"

Deze opmerking kwam van iemand, die wist, dat mijn werkavond de dinsdagavond was geworden. Maar dat is inmiddels alweer verleden tijd.
Bij binnenkomst in de IJshal werd op dat moment net "November rain" van Guns 'n Roses gedraaid.

Vanaf november heeft het inderdaad zeer veel geregend. Maar dit nummer zette de toon voor de prachtige muziek, die deze avond gedraaid werd met veel muziek van Pink Floyd.

Mijn trainingsmaten wensten inderdaad, dat ik er weer was. Ik nam mijn plek op kop van het snelle peloton weer in om ruim 20 minuten kopwerk te doen. Hans den Outer nam het estafettestokje van mij over, waarna Aad van Tol op zijn beurt Hans weer afloste.
Ondanks dat ik 's morgens al anderhalf uur geschaatst had, kon ik tot 9 uur aardig gas blijven geven, maar daarna was het beste er toch wel van af. Met moeite wist ik nog een rondje te pakken op het tweede peloton. Ik sloot bij dit aanvankelijk door Martien Wijnands en later door Rein Knetsch gegangmaakte peloton aan en maakte zo de anderhalf uur trainen bijna vol.
Met een kleine 3 uur schaatsen had ik weer een grens verlegd. De dubbele training op dinsdag is dus voor herhaling vatbaar.
Na met Hans den Outer en Koos Zwaan in de kantine wat gedronken te hebben, raakten Koos en ik bij het naar huis gaan in gesprek met een Rus. Een vriend van hem speelde bij de ijshockeyers, die op dat moment aan het trainen waren. Deze Rus is heel sportief. IJshockey is zijn sport, maar dit seizoen kon hij niet meer terecht bij de club van zijn vriend.
Maar hij was heel benieuwd, hoe het schaatsen op noren zou zijn. Mogelijk ga ik volgende week dinsdagavond in plaats van zelf trainen schaatsles geven aan een Rus.


Geen opmerkingen: