woensdag 22 januari 2014

Sotsji

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit. Dat gaat ook op voor grote sportevenementen als de Olympische Spelen. Ineens wordt alles onder een vergrootglas gelegd. Normaal horen we slechts sporadisch van de bij tijd en wijle vrij bloederige strijd in de Kaukasus, maar nu is het wereldnieuws, als de Russische veiligheidsdiensten op zoek zijn naar een "Zwarte weduwe".
Als bibliothecaris met een redelijke muziekkennis ben ik uiteraard bereid om hen een handje te helpen. Zo moeilijk was het niet om Black widow te traceren....

Doordat alles rond de Winterspelen wordt uitvergroot, komen allerhande trivialiteiten ook uitgebreid in het nieuws. Geloof het of niet, maar zelfs een toilet is ineens wereldnieuws.

De NOS kwam zelfs aanzetten met de kop "Synchroonpoepen in Sotsji". Nu verwacht u natuurlijk, dat ik dit meteen koppel aan synchroonzwemmers, maar zo zit ik niet in elkaar.
Want dan doen we de gastheren tekort. Zij zijn de eersten, die gedacht hebben aan de tweelingen onder de sporters. Zo vaardigt Nederland Ronald en Michel Mulder af. Tijdens een Nederlands kampioenschap wist deze sprintende tweeling tot op de honderdste seconde in exact dezelfde tijd de 500 meter af te leggen.

Het is gewoon een geniale innovatie, die de Russen bedacht hebben. Als tweelingen in exact dezelfde tijd over de finish komen, dan zullen zo ook wel op hetzelfde moment aandrang krijgen om de blaas of de darmen te ledigen.....

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat de tweeling Henk en Jan Versteegen een verzoek hebben ingediend om dit revolutionaire ontwerp mee te nemen bij de renovatie van de Leidse IJshal komende zomer.

Geen opmerkingen: