vrijdag 17 januari 2014

"De boom die wordt hoe langer hoe dikker!"

Het is een oud kinderliedje met bijpassende dans, maar het geeft goed de vrijdagmiddagtraining van de IJVL van dit seizoen weer: "De boom die wordt hoe langer hoe dikker!"
We begonnen dit schaatsseizoen op vrijdag 4 oktober met ongeveer 20 kinderen. Mijn groep bestond uit zegge en schrijve 2 kinderen. Maar langzaam maar zeker kwamen er meer kinderen op de schaatslessen af. Vooral na de Kerstvakantie kwam deze aanwas in een stroomversnelling: vorige week 6 of 7 proeflessers, deze week weer 3.
Bij het trainersgilde deed zich dit verschijnsel gelukkig ook voor. Hans Post kwam in oktober de gelederen al versterken, afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Walter Boon, dat hij ook ingewijd wilde worden in de beginselen van het schaatsles geven aan kinderen.
Walter kwam samen met mij voor de beginnersgroep te staan. De nadruk lag op de zijwaartse afzet, maar ook het remmen kwam aan de orde, net als het diep zitten.
Met nog 15 minuten te gaan begonnen we aan het speelkwartier, dat we openden met een grote kring van 30 kinderen. We maakten de cirkel zo groot mogelijk en reden daarna met zijn allen naar binnen toe, hetgeen leidde tot grote hilariteit.

Aansluitend deden we "De boom die wordt hoe langer hoe dikker!"

De les werd afgesloten met een paar tikspelletjes. Voor Walter was dit de eerste stap als schaatstrainer. Hopelijk zullen er nog zeer vele volgen. Hij kan nog jaren doorgroeien.

Geen opmerkingen: