vrijdag 3 januari 2020

De blauwe tram

Vanmiddag had ik mijn eerste echte trainingsrit. Ik had met Bas Warnink en Joep Kapiteijn afgesproken om aan het eind van de middag wat te gaan drinken bij "Klein Duimpje". Daar ik vanmorgen de wind in de rug had, toen ik naar de Leidse IJshal fietste, waar gisteren in totaal 1000 mensen waren komen schaatsen, viel het flink tegen, toen de wind gedraaid was en tijdens de bui van een uur lengte was opgestoken. Vooral op de Ringvaartdijk moest ik flink aanzetten.
Wat later dan gepland kwam ik bij mijn zus Corrie en haar man Henk aan, die ik als goed bibliothecaris wat boeken kwam brengen.
In ruil kreeg ik "Geheim leven" van Carla de Jong terug. Dit boek was door diverse zussen van me gelezen,
Na een kort familiebezoek fietste ik met Joep en Bas naar "Klein Duimpje", waar we een kleine 2 uur gezellig bijkletsten. Het eerste biertje was van de zaak. We kregen een "Blauwe tram".
Na de "Heer van Six" fietsten we huiswaarts. Met de wind in de rug ging het stukken makkelijker dan op de heenweg. Thuis gekomen gaf de dagteller aan, dat ik vandaag ruim 55 kilometer had gereden, hetgeen niet gek is voor een regenachtige herfstdag in begin januari.

Geen opmerkingen: