donderdag 30 januari 2020

De Raad van Elf draait warm voor de schoolstaking

De minimumtemperatuur voor vannacht vertelde het verhaal van deze winter.
Deze is vanaf een vrij koude novembermaand veel te warm.
Net als die van vorig jaar trouwens. En de weersverwachting voor de komende weken voorspelt ook niet zo veel goeds voor de schaatsers.
Maar gelukkig hebben we de goede oude Leidse IJshal nog. Met een vrij harde wind in de rug fietste ik naar de Vondellaan toe om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen. De opkomst was vandaag matig te noemen. Met een peloton van 11 man en een handvol losse schaatsers was het niet overdreven druk te noemen.
Daar de verkoudheid nog niet helemaal over was, was ik van plan om het net als dinsdag rustig aan te gaan doen. Maar net als bij Herman Finkers werd het "Kalm aan en rap een beetje". Vanaf de eerste 5 rondjes met Wierd Wagenmakers op kop ging het verrassend goed.
Ik kon moeiteloos mee met de 25 kilometer in het uur. Doordat ik dinsdag alleen maar op techniek geschaatst had, had ik nu veel rust in mijn slag. De techniektraining vertaalde zich op het vrij hobbelige ijs. De 5 kilometer op kop ging op 2 rondjes na in 26 kilometer per uur.
Net als vorige week donderdag deden we het aftelrijmpje met telkens een rondje minder. Het tempo ging naarmate het aantal rondjes minder werd wel steeds meer omhoog. Aan het eind van de intervaltraining reed het peloton 30 kilometer per uur.
De Raad van Elf onder leiding van  een vroege prins Carnaval maakte om kwart over plaats voor de slachtoffers van de schoolstaking. Al had ik het idee, dat de kinderen er niet zo onder leden. Toen wij na de koffie en thee weer naar huis gingen, stond het parkeerterrein van de IJshal behoorlijk vol. Ik schat in, dat er zo'n 100 kinderen schaatspret hadden.
In onze jeugd kregen we bij natuurijs één dag per jaar ijsvrij. Tegenwoordig hebben de kinderen voor ijsvrij een schoolstaking nodig....

Geen opmerkingen: