vrijdag 10 januari 2020

De tweede helft

Het schaatsseizoen valt voor mij in twee delen uiteen. Tot de Kerstvakantie ga ik op vrijdag 2 uur training geven, eerst voor de Buitenschoolse sport, daarna voor de IJVL. In het nieuwe jaar valt de Buitenschoolse sport weg en heb ik alleen het uur van de IJVL nog. Het begin van de tweede helft van het schaatsseizoen.
Dit jaar was het nog meer anders dan de andere jaren. De rest van het seizoen schaatsen we op de buitenbaan van de Leidse IJshal.
Wat wel gewoon was, dat was de aanwas in de eerste training na de Kerstvakantie. Vanmiddag had ik 5 nieuwe kinderen in mijn groep, waarbij 1 jongen, die voor het eerst zonder rekje schaatste. Daar hij nauwelijks vooruit kwam in het begin, ging de meeste aandacht van mij naar hem uit. Het eerste rondje, dat ik met hem reed, hadden een paar van de kinderen 9 rondjes gereden. Een prima duurtraining.
Dit herhaalde zich een aantal keren, maar de nieuwkomer kreeg de slag een beetje te pakken. Ik reed achteruit, terwijl hij langzaam vooruit kwam. Zo kon ik de rest van de groep, als zij ons passeerden, individuele aanwijzingen geven Twee vliegen in één klap!
De eerste schaatsles van de tweede helft was een beetje kunst- en vliegwerk, maar dat is mij wel toevertrouwd na een jaar of 30 schaatsles geven.

Geen opmerkingen: