vrijdag 31 januari 2020

"Oude meuk!"

Gisterenavond was de Gemeenteraadscommissie voor Onderwijs en Samenleving in vergadering bijeen. Daarbij was de aanbesteding van Combibad-IJshal aan de orde. Een gedeelte van de vergadering hierover was openbaar, een gedeelte was geheim. Het openbare deel is te zien en te horen door HIER TE KLIKKEN.
Ondanks het afhaken van de Leidse VVD ziet het er nog steeds goed uit voor de nieuwbouw van IJshal "De Vliet". Vorig jaar stemde alleen de Partij voor de Dieren tegen de komst van een 250-meterbaan. Dit was vanwege de clubruimte voor de Leidse Hengelsbond in het complex. De VVD leek tegen te gaan stemmen, maar stemde uiteindelijk toch voor het plan.
Nu kiest de fractie van de Leidse VVD onomwonden voor de bouw van alleen zwembad "De Vliet". Het plan voor de nieuwe IJshal kan wat de liberalen betreft de ijskast in. Voor de Leidse schaatsers is hiermee duidelijkheid geschapen op welke partij ze bij de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 beter niet kunnen stemmen.
De rest van de partijen was zonder uitzondering vol lof over de hernieuwde aanbesteding. Wethouder Paul Dirkse heeft wel eens een moeilijkere avond beleefd.
Het openbare gedeelte werd afgesloten met de vraag van Maarten Kersten van Partij Sleutelstad of de Leidse IJshal eventueel langer open kon blijven.
Wethouder Dirkse antwoordde, dat het de vraag was, of een langere vergunning dan maart 2022 door de Omgevingsdienst wel goedgekeurd zou worden.
Hij sloot af met de opmerking: "Het huidige pand is oude meuk!"
Waarop raadslid Kersten antwoordde: "Ik ben ook oude meuk!"
Ik geef het onomwonden toe: met 40 dienstjaren op het ijs aan de Vondellaan behoor ik ook tot de oude meuk. En deze oude meuk fietste vanmiddag weer gewoon naar de voormalige "Ton Menken IJsbaan" om schaatsles te gaan geven aan kinderen op het vrijwel altijd goede ijs op deze oude baan.
Terwijl op de binnenbaan Eisstockschiessen werd gespeeld, gaven Bert Hoogeveen, Margreet Hetebrij, Dirk Zwitser en ondergetekende op de gladde buitenbaan les aan ruim 30 kinderen. Dat was nog rustig vergeleken met de rest van de dag.
In het tweede deel van de ochtend waren 180 kinderen, die vrij hadden vanwege de schoolstaking, komen schaatsen, terwijl 's middags 350 studenten het ijs betraden. Deze in totaal ruim 560 schaatsers konden deze oude meuk nog wel waarderen!

Geen opmerkingen: