donderdag 9 januari 2020

Some like it hot

Een van de meest spraakmakende films uit de geschiedenis was "Some like it hot" met in de hoofdrol Marilyn Monroe. Over haar deed Godfried Bomans eens de uitspraak: "Had mijn vrouw maar één zo'n been..."
Wij moesten het vandaag gewoon met een tweetal minder fraaie, maar goed getrainde benen doen. Het begon al op de fiets, waar ik met temperaturen, die normaal zijn voor half maart, naar de Vondellaan heen fietste.
In de Leidse IJshal was het lekker druk. Er reden 2 klassen van een middelbare school op de binnenbaan. Bij de "Krasse knarren" was de opkomst iets minder, maar met een peloton van 20 man hoor je mij niet klagen. En al helemaal niet over de kwaliteit van het ijs.
Sjaak Doeleman verwoordde het heel mooi: "Toch knap, dat ze met deze hoge temperaturen zulk goed ijs weten te maken."
Dit kon ik volmondig onderschrijven. En dat werd door de feiten gestaafd, want het peloton ging op een gegeven moment 29 kilometer per uur. Men bleef net binnen het maximum.
Zelf haal ik dit tempo niet. Mijn gemiddelde is 25 kilometer, maar dat weet ik dan ook lang vast te houden. De 5 kilometer ging goed vlak. Maar ja, als stayer hou je van gelijkmatigheid.
Met het weer was er van gelijkmatigheid niet bepaald sprake. En de hoogste pieken liggen treiterig in de wintermaanden.
"Some like it hot". Maar in de wintermaanden hebben de schaatsers het liever koud.

Geen opmerkingen: