vrijdag 24 januari 2020

Friday on my mind

In de jaren '60 had de Australische groep "The Easybeats" een grote hit met hun nummer "Friday on my mind".
Sinds ik opa ben, zit dit nummer ook wel in mijn repertoire. Het is altijd weer een feest om met mijn kleinzoon op te mogen trekken. Je krijgt er een heel goede band mee. Het lied uit "Ja zuster, nee zuster" is dan geheel op mij van toepassing.
Dat samen wandelen en spelletjes doen lukt heel aardig, maar vooralsnog ontbreekt het volledig aan "Samen op 't ijs en met een sleetje in de sneeuw".
En gezien de weersverwachtingen voor de lange termijn ziet dat er ook niet florissant uit.
Faas had goed begrepen, dat het de Nationale Voorleesdagen waren, want hij kwam telkens met prentenboeken aanzetten, die we voor mochten lezen. Dat deden we met alle liefde, want goed voorbeeld doet goed volgen.
Om half 4 fietste ik naar Rotterdam Centraal, waar ik een overvolle trein naar Leiden had. Kennelijk ben ik zo populair, dat iedereen bij mij in de trein wil zitten.
Bij de Leidse IJshal aangekomen haalde ik de pilonnen uit de IJVL-kast, waarna ik op de net gedweilde buitenbaan in ging rijden voordat de kinderen kwamen.
Er waren vandaag 4 nieuwkomers op het ijs. Margreet Hetebrij nam de rest van mijn groep onder haar hoede, zodat ik mijn handen vrij had om de beginners extra aandacht te geven. Dat deed ik op het voorste deel van de binnenbaan. Op het achterste deel werd Eisstockschiessen gespeeld.
Naast 4 kinderen volgde ook een moeder mijn schaatsles, waarin ik de basisprincipes van het schaatsen uitlegde, voordeed en liet doen. Sinds we op de buitenbaan training geven, is er ruimte voor ouders om mee te schaatsen. Zo betrekken we hen meer bij de IJVL.
We sloten de les af met tikkertje, waarbij alle volwassenen tikker waren en de kinderen, die getikt werden een oefening uit moesten voeren, die de tikker  hen opgaf. Zo hadden we direct profijt van de ouderparticipatie.

Geen opmerkingen: