woensdag 29 januari 2020

Geruisloos

Een heel handig hulpmiddel om te bepalen of iemand een goede schaatstechniek heeft, is goed luisteren. Een goede schaatser kan je geruisloos passeren.
Als dit een voorbode is voor de nieuwbouw van Zwembad en IJshal "De Vliet", dan ziet het er goed uit. Weinig schaatsers weten, dat er morgenavond een commissievergadering voor Onderwijs en Samenleving is. Bij agendapunt 7 komt Vervolg aanbesteding Combibad-IJshal aan de orde.
In verband met aanbestedingsgevoelige informatie zijn 2 bijlagen geheim en zal een gedeelte van de vergadering vermoedelijk achter gesloten deuren plaatsvinden.
Ik kan dat wel billijken. Hoe minder mensen op de hoogte zijn van deze vertrouwelijke informatie, waarvoor een geheimhoudingsplicht is afgesproken, hoe kleiner de kans op uitlekken is.
Heeft u zich wel eens een voorstelling gemaakt van een zwembad, dat uitlekt? Dat kan desastreuze gevolgen hebben. De Jumbo-Visma-wielerploeg weet er alles van!
Het heeft kortom niet zo heel veel zin om naar de Commissievergadering van Onderwijs en Sport te gaan. Wie naar een goed alternatief zoekt om donderdagavond 30 januari door te komen, die kan naar de lezing, die algemeen directeur Richard Plugge van de Jumbo-Visma-ploeg in Oegstgeest geeft.
Zelf ben ik van plan om  rond kwart over 9 naar de Commissievergadering te luisteren via de rechtstreekse uitzending, zodat ik van de openbare informatie op de hoogte ben.
Een gedeelte daarvan is nu al openbaar, zoals het Raadsvoorstel. De brief van 8 pagina's geeft goed de dilemma's, die mogelijk op zouden kunnen doemen, weer. Ik formuleer hier heel zorgvuldig, want voor je het weet verschijnen er paniekerige berichten in de media, daar het worst-case scenario ook in deze brief genoemd wordt. Daarvan is op dit moment absoluut geen sprake!
De eerste bijlage betreft de Analyseresultaten Vervolg aanbesteding Combibad-IJshal. Deze brief van 10 pagina's geeft veel meer details dan het Raadsvoorstel en is nader uitgewerkt.
Het Voorontwerp Vervolg aanbesteding Combibad-IJshal is het leukste onderdeel. De plaatjes vergroten de voorpret. Als alles meezit kunnen we op 1 oktober 2022 op deze mooie baan schaatsen!
De overige bijlagen betreffen oud nieuws. Een brief van  11 juni 2019 en een brief van 19 juli 2019  over de mislukte aanbesteding.
De afsluiting is wel weer leuk: de presentatie, die op 14 januari 2020 is gegeven.
Als schaatsers gaan wij nu de geruisloze fase in. Hopelijk leidt dit tot een geslaagde aanbesteding van "De Vliet", zodat wij in het najaar van 2022 daadwerkelijk onze rondjes kunnen schaatsen in de nieuwe kunstijsbaan aan de Voorschoterweg.
Deze schaatser wenst de gemeente Leiden een geruisloos succes!

Geen opmerkingen: