vrijdag 17 januari 2020

Vriendjes en vriendinnetjes

Om 5 uur kwam ik na de gezellige Opadag in Rotterdam gelijk met Jeroen Straathof aangefietst bij de Leidse IJshal. De topsportdirecteur van Belgiƫ kwam schaatsles geven op de binnenbaan. De IHCL had samen met de IJVL een schaatsinstuif georganiseerd als voorbereiding op het schoolschaatstoernooi van aanstaande woensdag. De deelnemende kinderen mochten ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen.
Hoeveel kinderen er zouden komen, was onbekend. Zo waren er wat extra trainers opgetrommeld om bij te springen: Jos Drabbels, Marc Onnen en Marco Tiller. Zij kwamen niet tevergeefs, want zowel op de binnenbaan als op de buitenbaan was het lekker druk.
Ik had op de buitenbaan een groep van 8 kinderen met inmiddels aardige niveauverschillen. De meeste aandacht ging uit naar een tweetal nieuwkomers. Daarnaast reden er nog 2 wat grotere IJVL-groepen op de buitenbaan rond.
Op de binnenbaan gaf Jeroen een shorttrackclinic voor een twintigtal kinderen. Af en toe keek ik er naar. Vooral zijn start was indrukwekkend. Maar ja, onder zijn leiding had Belgiƫ dan ook een vliegende start. Op het Europees kampioenschap in "Thialf" werd Bart Swings kampioen op de massastart.
Iedereen was dan ook zeer te spreken over de vriendjes- en vriendinnetjesdag op de gladde Leidse ijsvloer.
Het is voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: