zondag 19 februari 2023

Vroege vogels

Zondagmorgen luisteren we graag naar "Vroege vogels". Het is de enige keer in de week, dat we er niet vroeg uit hoeven, dus we doen dan rustig aan.
Vanmorgen was er echter nog een vroegere vogel. Onze kleinzoons logeerden een nachtje bij ons en voor de jongste was het de eerste keer. Het leek hem een goed plan om om 6 uur wakker te worden.
We namen de peuter tussen ons in. Meestal slapen de kinderen dan verder, maar dat was hij niet van plan. Zodoende gingen we er voor 7 uur maar uit. De oudste kleinzoon was inmiddels ook wakker geworden, zodat we tamelijk vroeg ontbeten.

Voor en na het ontbijt speelden de broertjes, maar na een telefoongesprek met Spanje werden de oogjes van de peuter steeds kleiner.  

Vroege vogels zijn voor de poes. Opa stopte hem in zijn ledikant, maar dat zinde meneer niet. Even later viel hij in opa's armen in slaap. Hem in het ledikant leggen kon betekenen, dat hij weer wakker werd. Dus ging opa met de kleinzoon in de armen maar op het logeerbed liggen. Ook zijn ogen werden steeds kleiner....

Een uur later ontwaakten beiden. De moeder van de kinderen kwam eraan, net als een zus van haar. Even later kwamen ook mijn schoonouders. We hadden een gezellige lunch met elkaar. 

Nadat het bezoek vertrokken was, fietsten wij naar Den Haag, waar we in de buurt van het Zuiderpark pootgoed voor de volkstuin ophaalden. Met 2 fietstassen vol reden we weer terug naar de Sleutelstad met 37 kilometer op de teller.

Geen opmerkingen: