vrijdag 10 februari 2023

Healy

Gisterenavond had mijn vrouw een vergadering. Ik had beloofd om haar tegemoet te fietsen. In tegenstelling tot de weersverwachting vroor het 's avonds al. Dat zou het de hele nacht blijven doen.

We waren net op tijd terug om Pointer te zien. Deze aflevering ging over de Healy.

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar de uitzending, die te zien is door HIER TE KLIKKEN, deed me onmiddellijk denken aan de rond 1980 befaamd geworden zoetstoftherapie.

Koot en Bie zijn tijdloos! Schuddebuikend van het lachen gingen we bijtijds naar bed, daar de wekker op 6 uur stond. We zouden op onze kleinzoons passen en zaten om half 7 op de fiets naar Leiden Centraal.

Het vroor op dat moment ruim 3 graden en op klomphoogte zelfs matig.

Her en der zag je sloten, waar een vliesje ijs op lag. Uiteraard te dun om op te schaatsen. Om 8 uur waren we op de plek van bestemming. De oudste kleinzoon ging naar school, wij hadden alle tijd voor de jongste.
Om half 3 haalde ik de oudste van school en na thuis wat voorgelezen te hebben fietste ik naar Rotterdam Centraal voor de trein naar de Sleutelstad. Om half 6 stond in de Leidse IJshal de training voor kinderen van de IJVL op het programma.

De oefeningen voor het schaatsvaardigheidspaspoort, waarmee je met Scrabble zeer veel punten scoort, stonden vanmiddag op het programma. Eerst reden de kinderen voor het behalen van niveau 2, aansluitend voor het wat moeilijkere niveau 3. Aan het slot deden we veel startoefeningen, daar de kinderen morgenochtend een wedstrijd hebben.

De IJVL werd vandaag door het Leidsch Dagblad uitgebreid in het zonnetje gezet vanwege het G-schaatsen. Ik kan u verzekeren, dat de helende werking van het G-schaatsen veel groter is dan die van de Healy. Mocht u beslist niet buiten Healy kunnen, dan raad ik u deze aan.

Geen opmerkingen: