maandag 6 februari 2023

Fietsen voor de Waddenzee

 


In de zomer van 1978 was ik één van de deelnemers aan Fietsen voor de Waddenzee. Op een oude opoefiets met veel te veel bepakking trapte ik van Den Helder naar Esbjerg in Denemarken.


Naar aanleiding van een blog hierover werd ik vorig jaar benaderd door iemand van de Luchtfietsers. Zij wilden dit jaar deze fietstocht van 1200 kilometer gaan herhalen en wilden graag gebruikmaken van mijn ervaring. 

Daar was deze oude rot, voor wie de Waddenfietstocht zijn eerste fietsvakantie was, uiteraard toe bereid. Dit werelderfgoed is en blijft kwetsbaar. Het Waddengebied is aan alle kanten wettelijk beschermd en toch worden schadelijke activiteiten als gas- en zoutwinning nog altijd toegestaan.
Om aandacht voor de schoonheid en kwetsbaarheid van de Wadden te vragen, start op 1 juli de nieuwe fietstocht langs de Waddenzee.

In december kwamen Mari en Eva van de Luchtfietsers met me praten over het hoe en wat van 45 jaar geleden, een heel werkzaam leven bij elkaar. Ik kon hen een aantal nuttige contacten en wat foto's leveren en op 1 februari werd de inschrijving geopend.

Men is niet verplicht om van Texel naar Esbjerg te fietsen. Zelfs als men één dag mee wil rijden, dan kan dat! De route is ingedeeld in een drietal trajecten: Texel- Wilhelmshafen, Wilhelmshafen-Glückstadt en tot slot Glückstadt-Esbjerg.
Alle informatie is HIER TE VINDEN.

Uiteraard geef ik weer het goede voorbeeld. Wat heet, een lichtend voorbeeld!
Ada en ik hebben ons voor het eerste traject opgegeven. Wie ons voorbeeld wil volgen, dan dat doen door HIER TE KLIKKEN!


Geen opmerkingen: