woensdag 8 februari 2023

Een prachtige afsluiting

Vanmiddag hadden we de laatste van de 15 schaatslessen van de kinderen van Oegstgeest in de Leidse IJshal. Vrij traditioneel organiseerden we een Mini-Elfstedentocht, waarbij de kinderen een vriendje of vriendinnetje mee mochten nemen. Met een kleine 100 kinderen op de baan was het een gezellige afsluiting op de dag, waarop in 1947 de Negende Elfstedentocht werd verreden.

Het moet gezegd, dat de barre omstandigheden van de strenge winter van 1947 ondanks de nachtvorst van vannacht compleet ontbraken.


Als trainer kon je de vooruitgang van je pupillen met eigen ogen aanschouwen. De gelukzalige blik in de ogen van sommige kinderen zorgden voor een prachtige afsluiting.
Na alle hindernissen opgeruimd te hebben verlieten de de afgetrapte buitenbaan en kon ijsmeester Piet Schipper aan een grondige dweilbeurt gaan beginnen.
Op weg naar huis zag ik een prachtige avondlucht. Vooral bij de Schenksloot, waarop we in december heerlijk geschaatst hadden.

Nu werd het avondrood door het vrijwel vlakke wateroppervlak van de Schenksloot weerkaatst.

Bij de molen in de Stevenshof maakte ik een viertal foto's van dit rustieke hoekje. Daarna reed ik over het nieuwe fietspad richting Maaldrift om nog een kwartet kiekjes te maken van dit landschapssilhouet.

Deze licht winterse dag kende een prachtige afsluiting.

Geen opmerkingen: