dinsdag 14 februari 2023

Alert

Bij het schaatsen moet je voortdurend alert blijven. Je ontwikkelt betrekkelijk hoge snelheden op omgerekend maar een paar vierkante centimeter. Het soortgelijk gewicht op die plek is dus heel groot. Dit houdt dus in, dat een kleine verschuiving in de plek, waar je de druk op je ijzer opbouwt al flinke gevolgen kan hebben voor je balans.

Dat ervoer één van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal aan het slot van de piramide aan den lijve, toen degene, die achter hem reed, het ijzer van zijn standbeen lichtjes toucheerde. Hij viel en gleed tegen de boarding aan. Deze bijna prehistorische boarding geeft niet mee.

Ook al zijn de 12 op de training afgekomen "Krasse knarren" stuk voor stuk goede schaatsers, ook zij moeten constant alert blijven.
Vanmorgen had het onverwachts toch nog gevroren. 

Aan de grond vroor het nog een tikkeltje meer.

Op de valpartij na verliep de training verder vlekkeloos. We stapten dus met een gerust hart van het ijs en dronken in de kantine koffie, thee en warme chocolade, terwijl diverse lachsalvo's volgden op fraaie anekdotes. 

Op weg naar huis was de lucht tegen het middaguur al aardig opgewarmd. In de buurt van de Stevenshof zag ik richting Valkenburg donkere rookpluimen aan de strakblauwe lucht verschijnen.

Thuisgekomen kreeg ik een NL Alert op mijn mobieltje. 

Een leegstaand bedrijfspand aan de Rijn stond in lichterlaaie. 

Gelukkig was de brandweer alert!

Geen opmerkingen: