woensdag 1 februari 2023

Fratelli en Woutje Stein

Gisterenavond zijn we met vrienden bij "Fratelli" in Voorschoten gaan eten. De laatste keer, dat we met Cobie, Martin, Saskia en Jan een vorkje geprikt hadden, was net voordat door de uitbraak van corona in maart 2020 Nederland op slot ging. Een dag of 1000 geleden dus.

Het werd dus hoog tijd om weer eens bij te praten bij heerlijke Italiaanse gerechten. Er was in die drie jaar een hoop gebeurd. Gelukkig konden we in goede gezondheid het glas heffen met elkaar.
Voor vandaag was het programma omgegooid. We hadden het verzoek gekregen om in Rotterdam een keer extra op te komen passen. Dat konden opa en oma wel regelen, ook al was het in ploegendienst.
's Ochtends paste ik op de jongste kleinzoon. Toen hij sliep haalde ik de oudste van school, waarna we gingen lunchen. Aansluitend deed ik wat boodschappen en ging ook bij de bibliotheek langs, waar ik wat boeken voor de kinderen haalde.

Voordat ik naar Leiden vertrok las ik "De avonturen van Woutje Stein", een leuk prentenboek, waarin voetbal centraal staat. De boodschap "Voetbal is voor iedereen. Voetbal moet je samen spelen" kan ik volledig onderschrijven. Het is de essentie van sport!

Om kwart voor 3 paste mijn vrouw op onze kleinzoons en fietste ik naar Rotterdam Centraal, waar ik de trein naar de Sleutelstad nam. 

In de Leidse IJshal was de voorlaatste schaatsles voor de kinderen van Oegstgeest. Daar we volgende week de 15 lessen afsluiten met een mini-Elfstedentocht, sorteerde ik hier op voor door allerlei oefeningen te doen, die met schaatsen op natuurijs te maken hebben. Met een drietal stokken konden we veel variatie aanbrengen in de oefenstof, onder andere het rijden aan de stok, maar ook bewegende bruggen, waar je onder door moest. Zelfs het klûnen over rubber matten werd geoefend.

Kortom, aan de voorbereiding kan het volgende week niet liggen.

Geen opmerkingen: