donderdag 23 februari 2023

Aftellen naar de Ter Waddingloop

Zowel de dagen als de nachten liggen de temperaturen boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar.

De komende week gaat dat 's nachts veranderen.

Meteorologen noemen dit de zaagtand.

Om half 9 fietste ik naar de Vondellaan om in de Leidse IJshal met de "Krasse knarren" te gaan trainen. De opkomst stokte bij 12 man.

Het tempo leed er niet onder. Integendeel. Als het eerste rondje in 26 kilometer per uur gaat, dan weet je, dat de snelheid hoog ligt. We reden de piramide tot de top van 25 rondjes, waarna we overschakelden op het aftellen van 10 tot 1. Zodoende reden we op het gladde ijs in totaal 130 rondjes oftewel 26 kilometer.

Met de vrijwel voltallige groep van 12 "Krasse knarren" dronken we na afloop van de laatste training voor de Krokusvakantie in de kantine koffie, thee en warme chocolademelk. 

Om kwart over 11 fietste ik naar de volkstuin, vanwaar ik naar huis reed met mijn vrouw. Samen lunchten we op deze grauwe dag.

Mijn vrouw ging naar haar ouders toe, ik ging een kilometer of 8 hardlopen. Via de rand van de Stevenshof liep ik naar het park van "Ter Wadding", waar ik 3 rondjes liep tussen de bomen en de vroege voorjaarsbloemen.

Via de Rijndijk en het Stevenspark liep ik weer terug naar huis.

Bij elkaar was het de tweede kleine wintertriatlon van deze week. Over 3 weken moet ik immers pieken bij de Bert Grotenhuis Bokaal.

Geen opmerkingen: