maandag 27 februari 2023

Maandagmorgentraining


Na een koude winternacht, waarbij in delen van Nederland het noorderlicht was te zien, begonnen om 9 uur de schaatslessen voor kinderen in de Krokusvakantie.

Ik fietste om kwart over 8 naar de Leidse IJshal. Hierbij zag ik op een paar ondiepe sloten een vliesdun ijslaagje liggen ten gevolge van de nachtvorst.

Op klomphoogte vroor het zelfs matig.

Het was drukker dan ik had verwacht: er waren 90 kinderen op de schaatsinstuif af gekomen. Op een vrij groot stuk op de binnenbaan mocht ik een groep van 20 kinderen schaatsles geven. Gelukkig kreeg ik hulp van één van de schaatsers uit mijn beginnersgroep, die hand en spandiensten kon verlenen. Het thema van vandaag was maandagmorgentraining.

We begonnen met slaapwandelen, waarbij we de trap af gingen en uit de koelkast snoepgoed haalden. We klommen de trap weer op en gingen weer in bed liggen. Deze valoefening herhaalden we een paar keer.
Aansluitend gingen we naar het toilet, waarbij we de billen afveegden, de handen wasten en afdroogden, waarna we ons uitkleedden en onder de douche gingen staan, waarbij we ons helemaal inzeepten en na ons afgespoeld te hebben onszelf afdroogden. Vervolgens kleedden we ons aan, waarna we gingen ontbijten en vervolgens de tafel afruimden en kruimels van de vloer veegden.

Na deze serie balansoefeningen volgde in het tweede deel van de les een hele serie oefeningen met kleine pilonnen. Het uur vloog voorbij.

Na de thee fietste in onder een halfbewolkte hemel naar IJshal "De Vliet", waar ik voor het eerst in een maand weer foto's kon maken vanaf het voetbalveld van Leidsche Boys.
    
De bouw van IJshal "De Vliet" ligt goed op schema en als dat zo blijft, wordt dit mooie sportcomplex in juni opgeleverd.
Daar het lekker fietsweer was, reed ik via Voorschoten, waar ik nog wat boodschappen moest doen, naar huis toe. Onderweg kwam ik Jaap Kroes tegen, die met zijn vrouw aan het wandelen was. Uiteraard praatte ik even bij met deze "Krasse knar". 
Om half 1 was ik weer thuis na deze maandagmorgentraining.

Geen opmerkingen: