zondag 5 februari 2023

De G-sleutel

Er zijn van die weken, waarin de agenda van een pensionado mudvol zit.

Deze week was er zo eentje. Er waren 2 dagen, waarin ik 3 keer op een dag naar de Leidse IJshal fietste. Gisteren was de agenda ook aardig gevuld.
's Morgens deed ik de gebruikelijke boodschappen bij "De Helianth" voor mijn schoonouders en onszelf. Ik bracht de boodschappen bij hen thuis en thuisgekomen ging ik de schaatsen slijpen. Er waren wat botte plekken en daar ik 's avonds training zou geven, wilde ik goed beslagen ten ijs komen.

Na met Ada geluncht te hebben, fietsten we samen naar de Regenboogkerk in de Merenwijk, waar we onder leiding van Wim de Ru repeteerden voor het project "England, my England" van "Projecta Musica".

Het ogenschijnlijk simpele "Anger" van Tony Biggin bleek toch een stuk lastiger dan gedacht. Maar langzaam maar zeker krijgen we steeds meer vertrouwen, dat we deze muziekstukken onder de knie krijgen.
Na thuis pompoensoep gegeten te hebben, fietste ik naar de Vondellaan, waar ik voor de laatste keer schaatsles zou geven aan de G-schaatsers. Het liep even anders. Leony Verheij loopt stage voor het trainerscertificaat van de KNSB en IJVL-voorzitter Vero Nater was haar stagebegeleider.
Ik moet zeggen, dat Leony leuk les geeft met zelfs voor deze oude rot nog nieuwe oefeningen. Ze gaat een aanwinst worden voor het trainersgilde in IJshal "De Vliet".
Gisterenavond was de laatste avond voor mij in de Ton Menken IJsbaan bij de G-schaatsers.

Op een andere manier dan 's middags was ik 's avonds in de weer met de G-sleutel.

Geen opmerkingen: