zondag 26 februari 2023

Dubbele dubbelslag op zaterdag

Mijn agenda stond gisteren propvol. 's Ochtends fietste ik zoals gebruikelijk naar "De Helianth", waar ik de boodschappen voor mijn schoonouders en onszelf ophaalde. Tijdens de bezorgingsrit kwam ik langs de bouwplaats van "IJshal De Vliet".

Dat levert geen mooie foto's op, maar gelukkig waren er op de site van de Leidse IJshal een aantal foto's van de binnenkant van de nieuwe ijsbaan geplaatst.

Goed te zien is, dat hier 64 kilometer aan koelingsbuizen komt te liggen. Dat klopt, want qua vloeroppervlakte wordt IJshal "De Vliet" tweemaal zo groot als de Ton Menken IJsbaan, waar 32 kilometer aan koelingsbuizen ligt.


We mogen de gemeente Leiden dankbaar zijn, dat we zo'n mooie 250-meterbaan krijgen.
Na thuis wat klusjes gedaan te hebben fietste ik na de lunch naar de Vondellaan om daar eerst een groep van 6 jonge kinderen schaatsles te geven om aansluitend in mijn eentje een groep van 16 mannen van een vrijgezellenfeest te begeleiden bij een uur Bavarian curling spelen.

Na alles opgeruimd te hebben, fietste ik naar huis, waar ik met mijn vrouw samen at om daarna weer naar de Leidse IJshal te fietsen. Het was de laatste training van de G-schaatsers van zowel Katwijk als de IJVL in de Leidse IJshal, waren 2 uur samengevoegd. Het eerste uur was schaatsen. Met een man of 100 op de buitenbaan was het erg druk en gezellig. Schaatsen en gezelligheid gaan hand in hand.
Ik schaatste een tijd met Hans van der Plas op en sprak met diverse IJVL-ers. Aan het eind van de rit werden diverse groepsfoto's gemaakt.

Ook wij ontkwamen daar niet aan.

Daarna begon het Eisstockschiessen. Na een ietwat chaotische start werd er op 2 banen onder leiding van Bert Hoogeveen en mij een wedstrijd gespeeld. Naarmate de tijd vorderde, begon men secuurder te schuiven en werd het Bavarian curling ook spannender.

Daarna hadden we in de kantine een gezellige avond met veel oude bekenden. Het was reuze gezellig en de Skuumkoppe smaakte prima na de dubbele dubbelslag op zaterdag!

Geen opmerkingen: