maandag 20 maart 2023

Robijnen huwelijk

Op deze natte maandag vieren wij ons robijnen huwelijk. Wat dat aangaat paste het weer wel bij onze huwelijksdag 40 jaar geleden.

's Ochtends vierden we het op het ijs in de Leidse IJshal, waar ik voor het laatst schaatsles aan volwassenen ging geven. Voor deze gelegenheid was mijn vrouw ook mee en kon ik haar ook training en technische aanwijzingen geven.
Na afloop ging vrijwel iedereen naar de kantine, waar met koek bij de koffie, thee en warme chocolademelk de slotweek van de Ton Menken IJsbaan werd ingeluid.

Daarbij kregen we een bos met 40 tulpen. Bij thuiskomst vonden we nog een paar mooi boeketten. 

De opmaat tot de feestdag was gisterenavond, toen Paula van Hoek, die 15 jaar coördinator van de schaatslessen voor volwassenen was geweest, in "Pavarotti" in het zonnetje werd gezet.


Na thuis samen geluncht te hebben, vertrok Ada naar de volkstuin, terwijl ik nog een klein klusje moest doen voor het slotfeest van de Leidse IJshal. Met een paar takkenbossen in de fietstassen pedaleerde ik in regenpak eveneens naar de volkstuin.
Samen reden we door naar museum Voorlinden. Daar bekeken we de tentoonstelling van Rinus van de Velde. Het was zeker de moeite waard.

Het betrof niet alleen schilderijen, maar ook tal van grote objecten, die later een samenhang bleken te hebben.

Het zwembad van Voorlinden is een vast en veel gefotografeerde kunstwerk.Om 5 uur werden we verzocht het pand te verlaten. In het restaurant van Voorlinden dronken we koffie en warme chocolade met een heerlijk appeltaartje voordat we de eerste keer vandaag zonder regenpak op de fiets stapten. Met de wind in de rug reden we naar het Valkenburgse meer trapten. 
Daar gingen we bij Brasserie Buitenhuis een vorkje prikken. We hadden schelvis met fregola met een toetje met ijs.

Buitengekomen konden we ons regenpak weer aantrekken. Maar het kon ons niet deren.

We hadden samen een gezellige robijnen huwelijksdag gevierd.

Geen opmerkingen: