dinsdag 7 maart 2023

Nieuwe schoenen

Eenmaal per jaar koop ik nieuwe hardloopschoenen. Dat is als ik aan de marathontraining ga beginnen. Je kunt niet met een paar nieuwe schoenen een marathon lopen. De schoenen moeten ingelopen worden.

Bij de "Hardloopwinkel" viel de keuze wederom op Mizuno. Ditmaal op Mizuno Wave Sky 6. Het grote voordeel is, dat je met deze schoenen bij een nat wegdek meer grip hebt dan bij andere schoenen.

De kleurkeuze was er eentje tussen blauw en wit. Om te voorkomen, dat men mij ervan verdenkt, dat ik een wit voetje wil halen, viel mijn keuze op blauw.

Het was even wennen, daar de schoenen aan de voorzijde veel ronder zijn. Daardoor kun je beter afwikkelen. In de regen liep ik een blokje van 400 meter. Ik kan u garanderen: Femke Bol en Lieke Klaver leggen deze afstand sneller af dan ik. Sterker nog, de hele damesestafetteploeg loopt sneller dan deze diesel!

De oude Mizuno-schoenen had ik voor de juiste maatvoering meegenomen, daar ik behoorlijk pronerende voeten heb. Aan de binnenzijde heb ik een verhoging van anderhalve centimeter. Met deze schoenen heb ik een tweetal marathons gelopen: die van oktober 2021 en van mei 2022.

Ik was naar de "Hardloopwinkel" gefietst vanaf de Leidse IJshal, waar ik met 15 "Krasse knarren" de gebruikelijke piramide van 125 rondjes heb gereden. Ik was de traagste van het stel. Je kunt niet 100 kilometer schaatsen en denken, dat je 2 dagen later even soepel bent als gebruikelijk. 

Niet dat het slecht ging. Met name het druk zetten op de schaatsen ging wat moeizamer, maar desondanks wist ik nog op 21 tot 22 kilometer per uur te komen. In mijn beginjaren in de Ton Menken IJsbaan had ik blind getekend voor deze snelheid!
Kortom, ik was tevreden. Meer zat er vandaag niet in. Je kunt niet verder springen dan je polsstok lang is.

Geen opmerkingen: