woensdag 15 maart 2023

Meerkeuzemenu

Terwijl gisterenavond half Nederland voor de buis gekluisterd zat vanwege de verkiezingsdebatten, viel er voor mij al wat te kiezen. In de Leidse IJshal was een vergadering van de IJVL. Daarbij werden de ijsuren in IJshal "De Vliet" bekend gemaakt, waarop onze schaatsvereniging gaat trainen. Uiteraard werden daar ook trainers bij gezocht.

Doordat de Buitenschoolse sport van Leiden wordt ondergebracht bij de IJVL en we niet de mankracht hebben om alles op het gezellige vrijdaguur onder te brengen, kozen we ervoor om dat te spreiden over de donderdag en de vrijdag. Zodoende meldde ik me ook voor deze dag aan. De lessen voor de kinderen van Oegstgeest op woensdag gaan ook door, zodat ik in het seizoen 2023-2024 drie middagen op rij schaatsles aan kinderen ga geven.

Met de schaatslessen voor beginners op maandagmorgen en de trainingen van de "Krasse knarren" op dinsdag- en donderdagmorgen weet ik de weg naar IJshal "De Vliet" wel te vinden.

Het begint al aardig op een werkweek te lijken, maar ik heb er zelf voor gekozen!

Dat deed ik vanmorgen ook. In het Rijksmuseum voor Oudheden wel te verstaan. Sommige politici beloven gouden bergen, maar aan het Rapenburg komt het binnen. Zoals de schat van Hoogwoud.

Ik keek nog even op de vloer, of men onderweg niet een paar muntjes verloren had. Dat bleek niet het geval te zijn. Maar daar kan ik niet mee zitten. Ik ben al bijna 40 jaar met een schat van een vrouw getrouwd. Wat dat aangaat is het, anders dan bij de ellenlange stembiljetten, geen meerkeuzemenu voor me.
Via de Boerenmarkt fietste ik naar het Leidsch Dagblad, waar ik door Gert-Jan geïnterviewd werd over de geschiedenis van de Ton Menken IJsbaan en de Leidse IJshal.

Natuurlijk stemt het je nostalgisch, als je vertelt over de ruim 43 jaar, die je op de gladde ijsvloer aan de Vondellaan hebt doorgebracht, maar we kunnen later in het jaar nieuwe nostalgie opdoen bij IJshal "De Vliet".  

Vanaf het Schuttersveld fietste ik in het lentezonnetje naar de Voorschoterweg.

Het was aardig opgewarmd na de lichte nachtvorst.

Vanaf het modderige parkeerterrein maakte ik wat foto's.


Daar de bomen nog niet in blad waren, reed ik nog even naar de Vlietzijde.

Mij viel op, dat er inmiddels heel veel platen op het framewerk waren gelijmd en geschroefd.

Op dat moment zag ik, dat een paar bouwvakkers op het punt stonden om een paar nieuwe platen aan te brengen. Een uitgelezen kans om dit op de gevoelige plaat vast te leggen.

De bouwvakkers zijn bezig voor ons toekomstig schaatsplezier!
Na een halve middag thuis te zijn geweest, stapte ik weer op de fiets naar de Vondellaan. Voorzitter Jos Arts en ik werden op de foto gezet ten behoeve van het artikel in het Leidsch Dagblad van 25 maart over bijna een halve eeuw schaatsplezier in Leiden.

Voor degenen, die bang zijn, dat ik me ga vervelen, ik kan hen geruststellen. Om 7 uur volgt een vergadering in de IJshal.

We zijn bezig het slotfeest op 26 maart voor te bereiden, zodat u op die dag een meerkeuzemenu heeft....

Geen opmerkingen: