zondag 12 maart 2023

Verrassingsfeest

Vanmiddag had ik het geluk, dat ik een tweetal feestjes in de Leidse IJshal mocht begeleiden. Om kwart over 3 was er een kinderpartijtje, waarbij ik de kinderen schaatsles mocht geven. Tot mijn verrassing zaten er een paar kinderen bij, die ik al eerder getraind had. Het niveau lag zodoende een stuk hoger dan meestal het geval is.

Desondanks waren er ook echte beginners, dus temidden van de discoklanken moest ik een tiental kinderen oefeningen geven, die voor zowel beginners als gevorderden geschikt waren. Dat lukte behoorlijk goed. Spelletjes tussendoor werken altijd goed!

De kinderen hadden er zin in. Na een uur les bij het kinderpartijtje schaatsten ze door tot ze om kwart over 5 van het ijs af moesten. De ware geest.

Ik had intussen het één en ander klaargezet voor het verrassingsfeest van de familie van Rijn. Zij wilden ijsmeester Jan verrassen, nu hij binnenkort met pensioen gaat. Daartoe moest ik buiten zijn medeweten om een Bavarian curling clinic georganiseerd voor half 6 vanmiddag.
Het lastigste was, om Jan te strikken, zonder dat hij argwaan kreeg. Welnu, dat lukte zonder dat ik over moest gaan op een smoes om de aanstaande pensionado naar de Vondellaan te lokken.

Om een uur of 5 kwam Jan binnen. Hij vroeg, of ik de groep op wilde vangen. Een kwartier later kwamen 28 familieleden binnenstappen.

Op de binnenbaan speelden op 2 parallelle banen 4 groepen van 7 Eisstockschiessen. Zij hadden de grootste lol met elkaar. En Jan glunderde van oor tot oor. Het verrassingsfeest was volkomen geslaagd.
De familie Van Rijn ging in de kantine wat met elkaar eten en drinken. 
"Ga daar maar naar toe",  zei ik: "Ik ruim alles wel op."
Na alles, wat hij in de afgelopen 13 jaar voor de IJshal heeft gedaan, had hij dit van harte verdiend. Want zeg nu eerlijk, waar vind je een ijsmeester, die bij storingen bij het opstarten van de ijsmachines in de IJshal bleef slapen om zo ook 's nachts de machine aan de gang te houden?

Jan stond letterlijk dag en nacht klaar voor ons schaatsers!

Geen opmerkingen: