donderdag 2 maart 2023

Stokken en plastic noppen

 


Het was vandaag alweer de laatste "gewone" schaatsles in de Krokusvakantie en daarmee ook de laatste vakantieschaatsles voor kinderen ooit in de Leidse IJshal.  Morgenochtend is er de Elfdorpentocht en dan sluiten we een tijdperk af.

Het was rond het vriespunt, toen ik vanmorgen naar de Vondellaan fietste.

Op klomphoogte kwam het wel tot lichte vorst.

Toch voelde het door de noordoostenwind een stuk kouder aan.

Er waren een stuk of 70 kinderen afgekomen op de schaatsinstuif. Daar het aantal trainers groter was dan de afgelopen dagen, werden logischerwijze de groepen wat kleiner. Zelf had ik in mijn eentje een groep van 10 kinderen.
De schaatsles verliep speels met allerlei oefeningen met een drietal bezemstelen en een tiental plastic noppen. Daarmee kun je de kinderen een uur lang spelletjes laten doen zonder dat ze in de gaten hebben, dat ze allerhande schaatsoefeningen doen. Dat gebeurde dan ook!

De les vloog dan ook om. In de kantine kwam ik Ineke en Co Dreef tegen, die met hun kleinkinderen op de schaatsles afgekomen waren. Met hen kon ik even bijpraten voordat ik naar "De Helianth" fietste, daar mijn vrouw nog wat boodschappen nodig had.

Via Zoeterwoude reed ik over de oude route van de Leiden Marathon naar huis toe. De temperatuur was inmiddels lenteachtig.

Als je de wind niet tegen had tenminste....

Geen opmerkingen: