donderdag 27 februari 2014

Afritsbroek

De kunst van sport is om op het juiste moment te pieken. Zoals de Nederlandse schaatsers bij de Olympische Spelen in Sotsji op de toppen van hun kunnen rondreden, zo wist René Strelzyn deze week bij de "Krasse knarren" zijn topvorm te laten zien. Dinsdagmorgen testte hij uit, hoe je kunt schaatsen met je schaatsbeschermers nog aan, vandaag liet hij zien, welke mogelijkheden een afritsbroek heeft.
Bij het inrijden had hij de afritsbroek nog aan, maar toen we begonnen aan de piramide van in totaal 125 rondjes, trok hij zijn afritsbroek uit. Althans, dat was de intrinsieke bedoeling.
"Dat ziet er professioneel uit", begon Henk Distelvelt, om er toen het wat langer ging duren aan toe te voegen: "Alleen de topschaatsers weten, hoe ze de afritsbroek uit kunnen doen."
Ja, en als en dan een tiental ogen op je gericht is, die je nadrukkelijk op je vingers kijken, dan gaat het nog veel langer duren....

Het ijs in de Leidse IJshal was hard en gleed prima. Met een peloton van 15 man en nog 15 andere schaatsers op de buitenbaan ging het behoorlijk hard. Nog ruim 2 weken, dan zit het seizoen er al weer op.

Voor René een uitstekende gelegenheid om in de zomermaanden te oefenen met de afritsbroek.

Geen opmerkingen: