zaterdag 22 februari 2014

Ploegenachtervolging en zo

Bij de schaatsles van de IJVL haakte ik gisterenmiddag aan bij de Olympische Spelen. Waar ik bij de instuif in de Leidse IJshal slechts een door pilonnen afgebakend stuk van de baan tot mijn beschikking had, daar hadden we nu meer ruimte tot onze beschikking.
Allerlei oefeningen, die afgelopen week rond het thema "Olympische Spelen" aan bod waren gekomen, passeerden ook nu weer de revue.
Er waren 9 kinderen in de groep van Walter Boon en mij, waarvan één proeflesser. Zie dat laatste met nog slechts een tweetal schaatslessen te gaan maar als een investering in het nieuwe seizoen.
De kinderen hadden het prima naar hun zin. De basis om te leren schaatsen is immers schaatsplezier. Een heel scala aan oefeningen zorgde voor de nodige variatie, maar de nadruk lag toch een beetje bij de ploegenachtervolging. Zo konden de kinderen aan den lijve ervaren, hoe moeilijk het is om in drietallen 6 rondjes met elkaar te schaatsen en na ieder rondje van kop wisselen. Terwijl bij zowel de dames als de heren Oranje liet zien, hoe het moest.

In de Leidse IJshal konden we het ons veroorloven om het Olympische motto te hanteren: "Meedoen is belangrijker dan winnen!"
Aan het slot deden we met alle aanwezige kinderen tikkertje. Dit keer was het "medailles verzamelen". Als een kind getikt was, moest hij of zij aansluiten bij de tikker. Dat ging zo bij ieder volgend getikt kind. Zo werd de sliert steeds langer.
De eerste sessie was met 2 tikkers, de tweede met 3 en de laatste met 4. Uit eigen ervaring kan ik u meedelen, dat je als trainer ook goed op moest letten....

2 opmerkingen:

bauke zei

Stelling van de dag: Met Bergsma in de ploeg was Nederland tegen Frankrijk met de zieke Contin nergens geweest (Bauke)

Bert Breed zei

En dat zegt een Fries????