dinsdag 18 februari 2014

"Kun je daarop schaatsles geven?"

Net als gisteren fietste ik naar de Vondellaan om schaatsles te geven in de Leidse IJshal. In kleedkamer 2 trok ik mijn kluunschaatsen aan, toen een andere trainer opmerkte: "Kun je daarop schaatsles geven?"
Na een minuut of 10 op de buitenbaan ingereden te hebben op de kabouterschaatsen, ging ik naar de binnenbaan toe. Je moet natuurlijk wel weten, wanneer je van baan moet wisselen.

Ik had een groep van 9 kinderen onder mijn hoede. Het thema was uiteraard weer "Olympische Spelen", waarbij de accenten net even anders lagen als gisteren. Naast de start legde ik de nadruk op de zijwaartse afzet. Het remmen kwam ook aan bod, waarna we begonnen aan de goudkoorts.
Met een pikhouweel hakten we rotsblokken los, die we op moesten rapen van het ijs. Met een zware zak op de rug reden we diep gebogen een paar keer heen en weer, waarna we de stukken rots in de beek wasten. De stenen zonder goud werden weggegooid, waar we juichten omdat we een goudklomp hadden gevonden.

De tweede helft kwamen de bobslee, de skeleton en de slalom aan bod, terwijl we met pilonnen de shorttrackbocht oefenden. De pilonnen werden gebruikt voor curling en om de baan heen en weer te schaatsen met een pilon op de rug.
We sloten de schaatsles af met tweelingtikkertje. Het was met in totaal 146 kinderen gezellig druk op de ijsbaan. Zelf had ik het idee, dat ik wel aardig schaatsles kon geven op die grappige schaatsen.

Geen opmerkingen: