woensdag 12 februari 2014

Underdog

Er bestaat in de sportwereld veel sympathie voor de underdog. De verliezer krijgt de steun van het publiek, zeker als het iemand betreft, die telkens net naast de prijzen grijpt.

Joop Zoetemelk bouwde de reputatie op als "eeuwige tweede". Hij had de pech te fietsen in de tijd van Eddy Merckx en Bernard Hinault. Desondanks bouwde hij een erelijst op om u tegen te zeggen: Olympisch goud op de ploegenachtervolging, de Vuelta, de Tour de France en wereldkampioen op de weg. Ik ken genoeg wielrenners, die hier blind voor zouden tekenen!
Tot gisteren viel Margot Boer ook in de categorie "net niet". Bij het schaatsen komen er altijd 3 schaatsers op het erepodium, dus dan is het zeer zuur als je telkenmale vierde wordt.
Wat dat aangaat lag Margot Boer gisteren na de eerste omloop van de 500 meter keurig op schema: ze stond vijfde. Maar in een keurige tweede halve kilometer tegen de eveneens in de Leidse IJshal als schaatster groot geworden Laurine van Riessen wist ze zichzelf te overtreffen en het brons te veroveren.

Het is deze underdog van harte gegund!

Geen opmerkingen: