zaterdag 8 november 2014

7777

De totaalstand op de kilometerteller van mijn Batavus Galibier stond vanmorgen op 7777, toen ik de witte fiets uit de schuur haalde. Toevalligerwijze is dit de totaalstand van exact 8 maanden fietsplezier. Op zaterdag 8 maart haalde ik mijn nieuwe fiets op, waarna de eerste rit was naar de uitvaartdienst van onze collega Marietta Hoek.

Nu wil het toeval, dat ik vanmorgen afgesproken had bij fietsenmaker Van Vliet. Mijn voorlicht ging steeds minder schijnen. Ik was nog wel zichtbaar voor anderen, maar zelf zag ik op donkere weggedeelten zelf steeds minder. Met de donkerste dagen op komst niet zo'n fijn idee. Met een paar nieuwe batterijen was dit probleem snel uit de wereld.

Dat gold niet voor mijn niet meer zo soepel lopende versnelling. Ik dacht, dat het een kwestie was van het opnieuw afstellen van de versnellingen. Dat bleek de oplossing niet. Een paar tandwielen waren na 7777 kilometer fietsen dusdanig afgesleten, dat ze vervangen moeten worden. Maar ja, een fietsvakantie van 1900 kilometer tikt natuurlijk lekker aan!

Graag had ik het uitgesteld tot na de winter, want pekel is slecht voor je ketting en je tandwielen, maar met deze slijtage zou ik de winter niet doorkomen. Derhalve heb ik afgesproken, dat de fiets volgende week gerepareerd gaat worden.
En nu maar hopen, dat we een winter krijgen met kale vorst. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een wintermaand als februari 1986. Een maand lang vorst met slechts zeer weinig sneeuw.

Waar kan ik deze bestelling plaatsen?

Geen opmerkingen: