donderdag 20 november 2014

Het raadsel van de verdwenen Elfstedentochtpas

Vanmorgen fietste ik met mijn vrouw een stuk op op weg naar de Vondellaan. Bij de Leidse IJshal werd ik door Marjolein Donkerbroek geroepen. Ik liep de winkel van Ooms Sport binnen, waar ik € 16,- in ontvangst mocht nemen. Dat is nog eens een leuke binnenkomer!
Dat kreeg ik natuurlijk niet zomaar. Marjolein was vergeten om me zaterdag de 10% korting te geven, die leden van de IJVL krijgen, als ze spullen bij Ooms Sport kopen. En 10% van een slijpblok tikt lekker aan.

Het schaatsen van de 125 rondjes in piramidevorm ging beter dan verwacht. Ik had Arthur van Winsen en Wierd Wagenmakers, de snelste schaatsers onder de "Krasse knarren" gevraagd om rekening te houden met een oude, zieke man. Zodoende kwam de topsnelheid wat lager te rijden en hoefde ik er niet vanaf, waar ik vooraf toch wel bang voor was geweest.
Toch voelde ik wel, dat ik minder spierkracht had dan anders. Ik kon veel minder druk opbouwen dan gebruikelijk. Dat betekent, dat de afzet minder wordt en de slagen korter. Waar ik normaal gesproken 4 slagen nodig heb op het rechte eind, daar had ik er nu 6 nodig.
Maar goed, dit is op zich een goede training voor de 1000 rondjes van Leiden. Daar krijg je op een gegeven moment ook het punt, dat je minder druk op kunt bouwen en dan moet je ook door!
Al met al was het dus een zeer goede hersteltraining.
In de kantine kwamen de verhalen los over de Elfstedentocht. Veel "Krasse knarren" hadden, in tegenstelling tot deze schrijvende schaatser, afgelopen week wel een brief ontvangen van de Elfstedenvereniging.

Maar waar ik geen pasje ontvangen had, daar had Bert Raaphorst er 2 ontvangen! Eentje van hemzelf en eentje van Gijs van Lokeren Campagne. Het startnummer verschilde 1 nummer. De twee brieven met pasje zaten in de envelop aan elkaar geplakt.
Bert was via internet op zoek gegaan naar het adres en het telefoonnummer van dit Elfstedenlid, dat dus ook geen pasje ontvangen had. Ik raadde hem aan, om contact op te nemen met de Koninklijke Vereniging "De Friesche Elf Steden".
Ik ga dat ook doen, want wat bij 1 lid gebeurt, brieven met pasjes die aan elkaar blijven plakken, kan bij andere leden ook gebeuren. Wellicht ligt hier de oplossing van "Het raadsel van de verdwenen Elfstedentochtpas".

Naschrift:
Het mailtje werd snel en positief beantwoord: "Het klopt dat er enkele passen zijn samengevoegd. Ik heb uw klacht naar de passenleverancier gestuurd en zij zullen ervoor zorgen dat u alsnog uw ledenpas zult krijgen."
Als het goed is krijg ik rond 5 december het pasje alsnog. Dat is nog eens een mooi Sinterklaascadeau!

Geen opmerkingen: