zondag 16 november 2014

Lopend patiënt

Net als de afgelopen jaren had ik me redelijk goed voorbereid op de Zevenheuvelenloop, maar het lot besliste anders. De afgelopen dagen voelde ik een verkoudheid opkomen en dit keer was het een behoorlijk zware.
Soms wil extra bedrust nog redding brengen. Vrijdagavond lag ik om 9 uur in bed en heb ik diep geslapen. Gisterenavond was dat onmogelijk. We hadden in de Leidse IJshal de afsluitende avond van de Schaats Instructie Cursus van de IJVL, waar ik als mede-organisator bij aanwezig moest zijn.
Doch dat had me vermoedelijk niet gered. Ik had een goede tijd al uit mijn hoofd gezet en had de kop voor het artikel al klaar: "Lopend patiënt". Maar zelfs dat was te hoog gegrepen voor me.

's Nachts voelde ik me zo slap als een vaatdoek en 's ochtends kwam daar een verhoging van temperatuur bij. Nu 15 kilometer gaan lopen was spelen met je gezondheid. Zodoende belde ik trainingsmaat Hans Boers af en dook mijn bed weer in. Thuis zeven keer de trap op en af op de hele dag was het hoogst haalbare voor deze zeer spaarzaam lopende patiënt.
Zodra ik ben opgeknapt, richt ik mijn pijlen op een voor mij veel belangrijker evenement: de 1000 rondjes van Leiden op zondag 14 december.
Maar eerst gaat deze patiënt wat rust pakken, hetgeen niet gezegd kon worden van de Ethiopiërs.....

Geen opmerkingen: