zondag 30 november 2014

Eerste Adventsloop

Vandaag is het Eerste Advent. In de Christelijke traditie betekent dit, dat er hoopvol wordt uitgekeken naar Kerstmis, de dag van de komst van de Vorst, die vreugde brengen zal.

Welnu, dat doe ik ook trouw ieder jaar. Van mij mag de vorst trouwens eerder komen en nog langer blijven ook.

Om goed in de stemming te komen zouden Hans Boers en ik vandaag een rondje door "De Horsten" lopen, waar een paar weken geleden deze prachtige foto is gemaakt.

Het is niet voor niets de tuin van onze eigen vorst. Als Elfstedentochtschaatser wacht hij ook al jaren op de komst van de ├ęchte vorst.

Maar anders dan wij heeft hij natuurlijk wel ervaring met de komst van de komende vorst....

Om kwart over 2 hadden we afgesproken bij station Voorschoten. Het was de hele dag nevelig en waterkoud, maar op weg naar de afspraak begon het lichtjes te regenen. Gaandeweg de loop door "De Horsten", waar we Jaap Kroes en zijn vrouw tegenkwamen, begon het harder te regenen. Bij het verlaten van het kroondomein dacht ik iets van een bliksemflits te ontwaren.
"Dat zal wel zinsbegoocheling zijn", dacht ik: "Bij mist onweert het niet." Doch dat bleek een misvatting. Een seconde of 10 later hoorden we wel degelijk de donder.

De volksweerkunde heeft hier een hoopvol gezegde voor: "Onweer in het dorre hout maakt de winter lang en koud."
En de Adventstijd draait om hoop. Hoop op de komst van de vorst.

Hans en ik liepen dan ook met een hoop plezier de Eerste Adventsloop.

1 opmerking:

paul zei

Ja Bert, het was best een bijzondere dag, het weer betreffende...
Een "koude bel", het was bijna een "polar low", verraste vandaag velen door middels en vanachter een opgetrokken mistgordijn en een ongewoon snelle ontwikkeling ons land te overvallen.
Vele weerdiensten hadden het ook niet zo in de gaten.
Flinke regenbuien (voorttrekkend als buienlijnen) met grote druppels en hagelstenen waren zelfs vanmiddag om 15:30 uur nog vrijwel nergens vermeld, zeker niet voor het zuidwesten en zuiden van ons land. En toen waren ze hier al gepasseerd.
Maar het maakte de dag wel wat minder saai :o)))
groetjes van Paul te Oostvoorne.