zondag 2 november 2014

De slotdag

Vandaag was de slotdag van het Nederlands kampioenschap afstanden. Voor IJssport Vereniging Leiden was het een goede dag. De toon werd gezet door Kjeld Nuis.

Deze 1000-meterspecialist werd voor de derde keer op rij Nederlands kampioen. De schlemiel van het Olympisch kwalificatietoernooi haalde zijn gram met een tijd van 1.08.25. Dit is niet alleen een baanrecord, maar ook nog eens een wereldrecord voor laaglandbanen. Hij reed niemand minder dan Shani Davis uit de boeken.

Hiermee was de koek nog niet op voor de IJVL. Op de 1000 meter bij de dames veroverde Laurine van Riessen het brons. Waar heb ik dat eerder gehoord?


Maar eindelijk loste Roxanne van Hemert de belofte in, nadat ze in 2009 Wereldkampioene junioren was geworden. Door 5e te worden plaatste deze Wassenaarse zich voor de Wereldbekerwedstrijden.
Kijken we ietsje breder dan alleen de IJVL, dan was het een prima dag voor de Leidse IJshal als bakermat voor het topschaatsen in Nederland. Kai Verbij uit Hoogmade werd eveneens 5e op de 1000 meter, terwijl Bob de Jong uit Leimuiden bij zijn 20e 10.000 meter op het NK afstanden voor de 20e keer een medaille mee naar huis kon nemen. Wie doet hem dan na?
Tot slot won marathonschaatster Lisa van der Geest uit Warmond de zilveren plak bij het nieuwe onderdeel Mass start. Al met al geen gekke score voor de 200-meterbaan aan de Vondellaan.

Geen opmerkingen: