dinsdag 25 november 2014

Cultureel erfgoed

Vanmorgen reden we met een peloton van 20 "Krasse knarren" de gebruikelijke piramide over 125 rondjes in de Leidse IJshal. Het was een frisse ochtend met prachtige winterluchten, toen ik naar de Vondellaan fietste, al waren de luchten niet zo mooi als deze van www.weerwoord.be geplukte foto's van Sytze op Terschelling.


Wim van Huis voelde zich helemaal thuis bij de piramide. Hij was dan ook op vakantie geweest naar Egypte.
Mijn techniek liep het stukken beter dan dan donderdag, toen ik gewoon de kracht niet had om druk op te bouwen. Nu lukte dat wel. Het rechte eind ging weer in 4 slagen. En dat is hard nodig, want op zondag 14 december staan de 1000 rondjes van Leiden op het programma.
Met het oog op deze zeer Alternatieve Elfstedentocht nam ik het blok van de 25 rondjes in mijn eentje voor mijn rekening. De komende 2 weken zal ik dit telkens doen. De kunst om 5 kilometer vlak te rijden moet je beheersen, wil je een vlakke 200 kilometer kunnen schaatsen.
Na afloop gingen we met een man of 12 naar de kantine, waar ik, geheel naar waarheid tegen Wim van Huis kon zeggen: "Wim, als je jou zo ziet zitten, dan zou je niet zeggen, dat daar een stuk cultureel erfgoed zit. Maar toch is het zo blijkens dit krantenartikel."

En inderdaad, Zoeterwoude prijkt met "The Shoes" op de landkaart in de Bosatlas van het Culturele Erfgoed.

Maar de kunst in nu om Wim en de tweeling Henk en Jan Versteegen op de kaart te houden. Vorig jaar stond deze popgroep met nog maar slechts 1 nummer in de Top 2000: "Osaka".

"Na Na Na" viel buiten de boot.

Komende week moeten we dus massaal deze nummers de Top 2000 weer in stemmen. En als we daar dan toch mee bezig zijn, neem dan bij de 5 nummers vrije keuze "The hour comes nigh" en "Adios Corazon" mee, in mijn ogen de mooiste nummers van deze Zoeterwoudse groep.

En luister eens naar het zingen van Theo van Es op "Adios Corazon".

Daar kan Freddy Mercury van "Queen" met "Bohemian Rhapsody" toch niet aan tippen....

Dus doe uw burgerplicht en hou ONS culturele erfgoed in de Top 2000!

1 opmerking:

Bert Breed zei

Dit mailtje kreeg ik van een trainingsmaat:
Bert,

Geweldig hoe je dit weer “verzonnen” krijgt. Ik ga stemmen op deze nostalgie.

Groeten