donderdag 13 november 2014

Schaatsen voor water

Vanmorgen zag ik op weg naar de Leidse IJshal een prachtige ochtendlucht, maar gisteren was de zonsondergang nog mooier, toen ik vanaf mijn werk naar huis fietste. Vooral ter hoogte van het voormalige vliegveld Valkenburg was het mooi, maar lang niet zo mooi als deze foto van Jaco uit Gaast, die ik van www.weerwoord.be afgehaald heb.

Het was vanmorgen fris weer. Het ijs was keihard en superglad, dus met zonder veel moeite kon je aardig hard rijden. Met een peloton van een kleine 20 man reden we de gebruikelijke 125 rondjes in piramidevorm.
Om de baan heen was het behoorlijk druk. Er was een herhalingscursus voor de BHV-ers van de IJshal, in totaal een man of 20, terwijl een stuk of 5 andere vrijwilligers druk bezig waren om voor de aankleding van "Schaatsen voor water" te zorgen.
Nauwelijks waren we om 20 over 10 van het ijs af, of een paar schoolklassen stormden op de banken af. Zij gingen zo veel mogelijk rondjes rijden om geld op te halen voor Plan Nederland.

In de kantine hadden we veel gelachen bij de koffie en de chocolademelk. Het mooiste verhaal betrof een modezaak. Een klant kwam voor een zandkleurige bloes.
"Alstublieft", zei de verkoopster: "Hier heeft u er eentje in uw maat."
"Maar dat is toch geen zandkleur", sputterde de vrouwelijke klant tegen.
"Jawel", kreeg ze als antwoord: "Het is de kleur van nat zand...."

Bij het naar huis gaan zag ik kinderen van een andere school arriveren om ook te gaan schaatsen voor water.
"Ze zijn een uur te vroeg", zei de vrijwilligster, die bij de deur stond.
Ik kon haar geruststellen. Uit eigen ervaring met schaatslessen in de schoolvakanties en de buitenschoolse sport weet ik, dat er wel 200 kinderen op de baan passen. Gezamenlijk kunnen ze veel geld bijeen schaatsen voor water.

Geen opmerkingen: