vrijdag 14 november 2014

Drie fietsendag

Ik weet niet, hoe het met u gesteld is, maar het gebeurt niet iedere dag, dat ik op 3 verschillende fietsen rij. Vanmiddag fietste ik op mijn Batavus Galibier vanaf mijn werk naar fietsenmaker Van Vliet in Voorschoten, waar ik de witte fiets bracht om de tandwielen te vernieuwen. In ruim 8 maanden heb ik 7938 kilometer op de teller staan.
Met de leenfiets trapte ik naar huis, waar ik mijn schaatskleren aantrok, een hapje at, wat dronk en op mijn oude Batavus Jakima naar de Vondellaan fietste om met een verkouden kop 2 uur schaatsles te geven.
De schaatslessen in de Leidse IJshal waren zoals gebruikelijk speels met dit keer de nadruk op de zijwaartse afzet. Beide lessen werden besloten met tweelingtikkertje, waarna ik in de stromende regen mijn Jakima weer naar de Stevenshof bracht.

Daarbij voel je, hoe snel je aan een andere fiets gewend bent. Ondanks dat ik in ruim 13 jaar op de Jakima meer dan 100.000 kilometer heb gefietst, voelde het rijden op mijn reservefiets toch ietwat onwennig aan. Wierd Wagenmakers had eertijds een prachtige uitdrukking voor dit verschijnsel: het motorische geheugen.

Geen opmerkingen: